Aanmelden / Activiteiten

Inclusief Sporten

Inclusief sporten

GA! Harderwijk vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten, ook mensen met een beperking. Want sporten is niet alleen gezond, maar ook leuk om te doen! Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Vakleerkrachten bewegingsonderwijs van Educare

GA! Harderwijk is ook actief in het bewegingsonderwijs van Mijnschool, ZMLK de Lelie, en SBAO de Springplank. De vakleerkrachten van deze scholen bieden allerlei beweegactiviteiten aan om  leerlingen kennis te laten maken met diverse takken van sport. Dit doen zij onder schooltijd, maar ook naschools in samenwerking met sportaanbieders uit Harderwijk.

Doelstelling: Het creëren van meer beweeg- en sportmogelijkheden, het leren kennen van de sportaanbieders en het ontdekken van eigen interesses. Tevens krijgt de gezonde leefstijl aandacht. De leerlingen krijgen in dit proces extra ondersteuning, waardoor het deelnemen aan het verenigingsleven van Harderwijk kansrijk wordt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de coaches.

Uniek sporten, sporten met een beperking

De gemeente Harderwijk stimuleert sporters met een beperking om deel te nemen aan aangepast sportaanbod.  Omdat aangepast sporten zich vaak over gemeentegrenzen begeeft is het wel zo makkelijk hierin regionaal op te trekken, dit doet de gemeente Harderwijk in samenwerking met de regiogemeente op de website www.unieksporten.nl. Een website opgezet door het Fonds Gehandicaptensport waarop het (bijna) landelijke aanbod voor aangepaste sport te vinden is.

Move (F)it!

Met Move (F)it werken aan een gezond gewicht! (8 t/m 12 jaar). Het is moeilijk om altijd gezond te eten en te drinken. Vaker sporten is gezond, maar dat kan ook lastig zijn. Bij Move(F)it werken we een jaar lang, in twee blokken van 15 weken, aan een gezondere leefstijl van jullie kind. Onder begeleiding van een sportcoach gaat jullie kind, samen met andere kinderen die dezelfde uitdaging hebben, twee keer per week bewegen en is er aandacht voor gezonde voeding. Neem contact op met coach Pepijn Albers om na te vragen wanneer de volgende Move (F)it! groep start.

Wil jij meer lezen over dit programma? Klik dan op deze link

GA! op weg

Met dit project krijgen klanten van Meerinzicht sociaal de kans om in de toekomst actief deel te nemen aan de samenleving. Kwetsbare inwoners, waaronder statushouders krijgen op deze manier de kans om in de toekomst actief deel te nemen aan de samenleving.

De sportparkmanager van Sportpark Parkweg (Monique Mennen) heeft samen met de partners een programma samengesteld waarbij de deelnemers 4 dagen per week actief zullen zijn met taal, bewegen, gezondheid en werk onder professionele begeleiding. Meer informatie over dit project kunt u hier vinden.

Projecten voor kwetsbare inwoners

Het doel is mensen mee te laten doen met sport- en beweegmogelijkheden om ze zo mee te laten doen in de samenleving. Samen met sportaanbieders, de gemeente en organisaties organiseert GA! Harderwijk allerlei activiteiten voor kwetsbare inwoners.

Zo is GA! betrokken bij de:

  • Veluwegames, een sportevenement voor iedereen die aan de zijlijn staan van de samenleving. www.veluwe-games.nl
  • De Dutch Street Cup. Een straatvoetbaltoernooi met als doel mensen steun in de rug te geven, trainingen hiervoor worden zowel voor de herenteams als de damesteams gegeven bij Zwart-Wit. 
  • De opleiding Leider Sportieve Recreatie, de opleiding tot sport- en spelleider. Deze opleiding duurt 5 maanden en geeft deelnemers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen richting hun rol in de samenleving (vrijwilligers-)werk in de sport of recreatie, nieuwe opleidingen 
  • Sportinloop bij v.v. Zwart-Wit op maandag van 14.00 tot 16.00 uur. Inlooptraining voor mensen die geen of weinig invulling van de dag hebben en die lekker willen komen bewegen. Zo is er een wandelgroep, zijn er kickbokslessen, hardlooptrainingen en een divers programma met bijvoorbeeld mountainbiken en sporten op aanvraag.

Neem voor meer informatie over projecten voor aangepast sporten contact op met coach  Kees Grovenstein of Dick Hermsen.

GA!Harderwijk is een initiatief van